Bavarois van vanille met puree van rode vruchten

Kookmethode ,
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 100 gr Vruchten (Rode...)
  • 50 gr Suiker
  • 4 Ei (...dooiers)
  • 5 bld Gelatine
  • 125 gr Bloemsuiker
  • 1 Vanillesuiker (Zakje...)
  • 2 1/2 dl Melk
  • 2 1/2 dl Room
  • 1/2 Vanillestok
  • Fruit (Rood...)
Bereiding :
    De Coulis
  1. Verwarm 100 g bosvruchten + 50 g suiker.

  2. Mix alles en steek het door een fijne zeef. Laat afkoelen.

  3. De Bavarois
  4. Week de gelatineblaadjes in koud !! water

  5. Verwarm de melk samen met een ½ vanillestokje. Klop de eigelen stevig op met de kristalsuiker. Doe de warme melk al roerend bij de eigelen. Plaats deze terug op een middelmatig vuur en roer voortdurend tot de saus begint te dikken (niet laten koken). Voeg de opgeloste gelatineblaadjes bij de crème. Laat de vloeistof bijna volledig afkoelen in koud water.

  6. Klop de room stijf samen met de vanillesuiker (Crème Chantilly).

  7. Haal het vanillestokje uit de crème en spatel de opgeklopte room erdoor. Giet de samenstelling in een (weinig) beboterde vorm en laat die opstijven in de koelkast. Om de vorm er later uit te halen, dopen we die even in heel warm water.

  8. Versier het bord met wat fruit, leg er een sneetje bavarois op en een streepje coulis van aardbeien.