Los de suiker op in ½ dl water. Week de gelatineblaadjes in koud water en voeg ze bij het suikerwater, laat afkoelen. Klop de room stijf.
Roer het afgekoelde suikerwater bij de platte kaas en doe de stijfgeklopte room erbij. Verdeel in kleine potjes of een cakevorm (leg er vooraf plastiekfolie in). Plaats +/- 1 uur in de koelkast.
Verwarm de veenbessen en doe er suiker, vanillesuiker, rode wijn en citroensap bij. Laat alles een 5-tal min. inkoken. Steek eventueel door een fijne zeef en plaats in de koelkast.
Tuille-beslag : meng alle ingrediënten : klop eerst het eiwit lichtjes los.
Giet één el beslag/koekje op boterpapier op een bakplaat. Verdeel er een tl amandelschilfers op en bak ze mooi bruin in een voorverwarmde oven van 190°C. Laat de koekjes afkoelen op het aanrecht alvorens het bakpapier te verwijderen.
Haal de bavarois uit de vorm en plaats die op een bord. Verdeel er veenbessen rond en steek een koekje in de kaas.