Bavarois van platte kaas en veenbessen
Ingrediënten :
Het Tuille-beslag
Bereiding :
-
Los de suiker op in ½ dl water. Week de gelatineblaadjes in koud water en voeg ze bij het suikerwater, laat afkoelen. Klop de room stijf.
-
Roer het afgekoelde suikerwater bij de platte kaas en doe de stijfgeklopte room erbij. Verdeel in kleine potjes of een cakevorm (leg er vooraf plastiekfolie in). Plaats +/- 1 uur in de koelkast.
-
Verwarm de veenbessen en doe er suiker, vanillesuiker, rode wijn en citroensap bij. Laat alles een 5-tal min. inkoken. Steek eventueel door een fijne zeef en plaats in de koelkast.
-
Tuille-beslag : meng alle ingrediënten : klop eerst het eiwit lichtjes los.
-
Giet één el beslag/koekje op boterpapier op een bakplaat. Verdeel er een tl amandelschilfers op en bak ze mooi bruin in een voorverwarmde oven van 190°C. Laat de koekjes afkoelen op het aanrecht alvorens het bakpapier te verwijderen.
-
Haal de bavarois uit de vorm en plaats die op een bord. Verdeel er veenbessen rond en steek een koekje in de kaas.