Bami Goreng

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Beschrijving

Het woord 'bami', of 'bakmi', is van oorsprong Chinees en verwijst naar de basisingrediënten van het gerecht: vlees (ba) en tarwenoedels (mi). Via China belandde het gerecht in Indonesië, waar variaties ontstonden.

Ingrediënten :
  • 500 gr Noedels
  • 2 el Sojasaus (Geen Ketjap Manis!)
  • 2 el Sesamolie
  • 3 el Water
  • 1 tl Trassi (Zie afbeelding)
  • 1 tl Komijn (Gemalen ...poeder)
  • 1 tl Koriander (Gemalen ...poeder)
  • Zout
  • Peper
  • 1 stengel Prei (In dunne rijngen)
  • 1 Ui (Gesnipperd)
  • 2 teentje Look (Fijngehakt)
  • 2 Kippenfilet (In kleine blokjes gesneden)
Bereiding :
  1. Kook de noedels volgens gebruiksaanwijzing. Spoel daarna in een vergiet onder koud water af. Dit zorgt ervoor dat de noedels niet gaan plakken.

  2. Verhit een wok op hoog vuur.

  3. Voeg de gesnipperde ui en de gehakte knoflook toe. Roerbak dit een paar minuten, blijf voortdurend omscheppen.

  4. Wanneer de ui begint te kleuren, doe je de kip in de pan.

  5. Schep goed door. Roerbak alles 3 minuten.

  6. Schep de kruiden in de pan en roerbak dit mee tot de geuren goed vrijkomen. Schenk dan het water in de wok samen de sojasaus.

  7. Voeg dan de prei toe. Roerbak alles tot de prei gaar is. Dit duurt ongeveer 3 minuten.

  8. Doe de noedels in de pan. Je kunt met 2 vorken makkelijk de noedels losmaken en mengen. Schep daarna goed om en warm het goed door.

  9. Roerbak een paar minuten en voeg dan de sesamolie toe en schep om. Maak af met peper en zout. Serveer met bijvoorbeeld met kroepoek.