Bami Goreng
Omschrijving
Het woord 'bami', of 'bakmi', is van oorsprong Chinees en verwijst naar de basisingrediënten van het gerecht: vlees (ba) en tarwenoedels (mi). Via China belandde het gerecht in Indonesië, waar variaties ontstonden.
Ingrediënten :
Bereiding :
-
Kook de noedels volgens gebruiksaanwijzing. Spoel daarna in een vergiet onder koud water af. Dit zorgt ervoor dat de noedels niet gaan plakken.
-
Verhit een wok op hoog vuur.
-
Voeg de gesnipperde ui en de gehakte knoflook toe. Roerbak dit een paar minuten, blijf voortdurend omscheppen.
-
Wanneer de ui begint te kleuren, doe je de kip in de pan.
-
Schep goed door. Roerbak alles 3 minuten.
-
Schep de kruiden in de pan en roerbak dit mee tot de geuren goed vrijkomen. Schenk dan het water in de wok samen de sojasaus.
-
Voeg dan de prei toe. Roerbak alles tot de prei gaar is. Dit duurt ongeveer 3 minuten.
-
Doe de noedels in de pan. Je kunt met 2 vorken makkelijk de noedels losmaken en mengen. Schep daarna goed om en warm het goed door.
-
Roerbak een paar minuten en voeg dan de sesamolie toe en schep om. Maak af met peper en zout. Serveer met bijvoorbeeld met kroepoek.