Babi Ketjap

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 600 g Varkenslapje (of hamlapje)
  • Zout
  • Peper
  • 2 Ui
  • 1 teentje Look
  • 2 el Olie
  • 2 tl Djahé (Gemalen en gedroogde gember)
  • 1 tl Sambal Oelek
  • 1 dl Ketjap Manis
Bereiding :
  1. Snijd het vlees in blokjes (ca. 1 1/2 cm) en bestrooi het met wat zout en ruim met peper

  2. Snipper de uien en hak de knoflook fijn.

  3. Verhit de olie en bak de blokjes vlees er, onder voortdurend omscheppen, aan alle kanten bruin in.  Voeg de gesnipperde uien toe. 

  4. Laat ze zolang zachtjes meebakken tot ze beginnen te kleuren.
    Schep de knoflook erdoor.

  5. Voeg vervolgens djahé, sambal oelek, ketjap, en 2 1/2 deciliter kokend water toe.   Roer alles goed door en laat het geheel 20 minuten zachtjes pruttelen.