Auberginepuree met scampi

Kookmethode ,
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 2 Aubergine (Grote...)
  • Olijfolie
  • 4 teentjes Look
  • Koriander
  • Peper
  • Zout
  • Limoen (Sap van...)
  • 16 Scampi
  • Kruiden (Italiaanse mix)
Bereiding :
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Doe de aubergines in een ovenschaal en overgiet ze rijkelijk met olijfolie.  Zet ze 45 minuten in de oven.  Leg er na 20 minuten de knoflookteentjes bij.

  3. Haal de aubergines uit de oven en laat ze even afkoelen.

  4. Haal dan het vruchtvlees uit de aubergines.  Mix het met de knoflook, koriander en wat olijfolie.  Kruid de puree met peper en zout en voeg wat limoensap toe.

  5. Warm wat olijfolie op in een pan.  

  6. Pel de scampi’s, kruid met peper en zout en bak ze aan.  Bestrooi ze met Italian mix.

  7. Serveer de puree met de scampi’s lauw of warm.