Aubergine met tomaat uit de oven

Kookmethode ,
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 2 el Olijfolie
  • 2 Aubergine (In dunne plakjes)
  • 2 Tomaat (Ontveld, ontpit en in blokjes)
  • 2 Ui (Middelgrote in ringetjes)
  • 100 gr Tomaat (Gedroogde...en grof gehakt)
  • 1 Bosje Peterselie (Gehakte...)
  • 1 bl Mozzarella
Bereiding :
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Verhit de olie in een koekenpan en bak de aubergineplakjes of -blokjes in ca. 3 minuten op hoog vuur al omscheppend bruin.

  3. Schep in een kom de tomaatblokjes met de uiringetjes, de gedroogde tomaatjes, de peterselie en zout en peper naar smaak door elkaar.

  4. Vet een lage ovenschaal in. Schep de aubergineplakjes of -blokjes erin en verdeel het tomatenmengsel erover. Snijd de mozzarella in plakjes en leg ze op de tomaat.

  5. Schuif de schaal in de oven en bak de aubergine met tomaat in ca. 25 minuten goudbruin en gaar.