Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Aubergine met tomaat uit de oven

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Verhit de olie in een koekenpan en bak de aubergineplakjes of -blokjes in ca. 3 minuten op hoog vuur al omscheppend bruin.

  3. Schep in een kom de tomaatblokjes met de uiringetjes, de gedroogde tomaatjes, de peterselie en zout en peper naar smaak door elkaar.

  4. Vet een lage ovenschaal in. Schep de aubergineplakjes of -blokjes erin en verdeel het tomatenmengsel erover. Snijd de mozzarella in plakjes en leg ze op de tomaat.

  5. Schuif de schaal in de oven en bak de aubergine met tomaat in ca. 25 minuten goudbruin en gaar.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.