Appelcrumble met veenbessen en dadels

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 3 Appel
  • 100 gr Boter
  • 1 Bladerdeeg (Rol...)
  • 100 gr Veenbessen
  • 10 Dadel (Ontpitte...)
  • 90 gr Bloem (Patisserie...)
  • 75 gr Havermout
  • 50 gr Suiker (Fijne...)
Bereiding :
    Voorbereiding:
  1. Snij de dadels in fijne reepjes.

  2. Schil de appelen en snij in blokjes van 1 cm.

  3. Bereiding:
  4. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  5. Rol het bladerdeeg met het bakpapier uit in een taartvorm (ø 24 cm). Prik er een paar keer in met een vork.

  6. Roer de stukjes appel, de veenbessen, de reepjes dadel en de bruine suiker onder elkaar in een mengkom. Verdeel over het bladerdeeg.

  7. Maak een crumble: wrijf de zachte boter, de fijne suiker, de havermout en de bloem met uw vingers tot een grof kruimeldeeg. Verdeel over de taart en zet 30 à 40 min. in de voorverwarmde oven. Dek eventueel af met aluminiumfolie zodat de crumble niet aanbrandt.

  8. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.