Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in blokjes (+/- 1 cm.). Meng dit met amandelschilfers en doe alles in een ovenschaal.
Plet suiker, bloem en boter met een vork tot kruimels en verdeel dit over de appels. Smeer het geheel in met een opgeklopt ei en plaats dit 20 min. in een voorverwarmde oven van 200°C
Verwarm de frambozen met het suiker en steek ze door een vergiet. Laat afkoelen. Klop de room stijf en doe er halfweg een lepel bloemsuiker bij.
Rol de marsepein uit en maak er een klein figuurtje (uitsteken, snijden, bloem, oprollen,...) van.
Serveer de appelcrumble warm met een bol vanille-ijs, de coulis van frambozen en slagroom. Versier met marsepein en suikerparels.
Om marsepein zelf te maken meng je 400 g broyage (200 g poedersuiker en 200 g amandelpoeder), 1 eiwit en weinig water tot een stevige pasta. Pak het geheel in plastiekfolie in en laat het een nachtje rusten in de koelkast.