Appelcake met rumsiroop en limoenroom

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
    De Appelcake
  • 200 g Bloem (Zelfrijzende...)
  • 50 g Bloem
  • 175 g Boter
  • 150 g Suiker
  • 3 Ei
  • 0,8 dl Melk
  • 2 Appel (Geschild en in partjes)
  • 3 el Suikersiroop
  • Kaneel (...poeder)
  • En Verder
  • 400 g Appelcake
  • 0,75 dl Rum (Donkere...)
  • 180 g Suiker (Bruine...)
  • 60 g Rozijnen (Donkere...)
  • 2 dl Room
  • 50 g Suiker (Bloem...)
  • 1 Limoen (Sap van...)
  • 2 Kumquat
  • Munt (Verse...)
Bereiding :
  1. De Appelcake

    Maak eerst een appelcake

  2. Smelt de boter en roer er de suiker onder tot die opgelost is. Klop de eidooiers los in een kom en doe de melk erbij. Meng beide samenstellingen door elkaar.

  3. Doe de zelfrijzende bloem en gewone bloem in een mengkom, maak een kuiltje en voeg het ei- en botermengsel toe. Klop 3 eiwitten stijf en spatel die door het beslag.

  4. Giet een laagje beslag in een beboterde en met bloem bestrooide bakvorm. Leg er wat partjes appel op, bestrooi met weinig kaneel en wat suikerstroop. Herhaal dit tot alle beslag is opgebruikt (eindig met beslag).

  5. Bak de cake gedurende 1 uur in een voorverwarmde oven van 180 ° c en controleer met een breinaald

  6. En verder...
  7. Meng de rum met de bruine suiker met 1 dl water en laat inkoken tot siroop. Voeg de rozijntjes toe.

  8. Klop de room op met de bloemsuiker en voeg er voorzichtig het limoensap aan toe.

  9. Leg onderaan in een glas blokjes appelcake, giet er wat siroop over en eindig met limoenroom. Werk af met een partje kumquat en een vers takje munt.