Amandeltaart met noordkrieken

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang ,
Ingrediënten :
  • 1 Bladerdeeg (...vel)
  • 350 g Noordkrieken
  • 2,5 dl Melk
  • 3 el Amandel (...schilfers)
  • 3 el Suiker
  • 1 Ei
  • 2 el Maïszetmeel
  • Het Franchipanenbeslag
  • 150 g Amandel (...poeder)
  • 100 g Boter
  • 100 g Suiker (Poeder...)
  • 2 Ei
  • Amandel (...aroma - enkele druppels)
Bereiding :
  1. Laat de noordkrieken voldoende uitlekken.

  2. Leg het bladerdeeg samen met bakpapier in een taartvorm en doorprik het met een vork zodat ze niet zal rijzen.

  3. Meng met een keukenmixer het ei en de suiker luchtig en doe er maïzena bij. Verwarm de melk en giet ze bij het losgeklopt ei, doe alles terug in een kookpot en laat even doorkoken; blijf ondertussen goed roeren.

  4. Maak het frangipanebeslag : meng boter (kamertemperatuur) met poedersuiker glad en klop er 2 eieren doorheen. Doe er het amandelpoeder en enkele druppels smaakversterker bij.

  5. Meng de twee ingrediënten voorzichtig door elkaar en stort ze in de bakvorm. Druk de uitgelekte krieken in het beslag en strooi er amandelschilfers over.

  6. Bak de taart gedurende 40 min. in een voorverwarmde oven van 170° C. Leg er een alu-folie over wanneer ze te bruin wordt.