Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Amandelrijst met kaneel

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Schraap of hak de chocolade in kleine stukjes en klop de room stijf met 3 el bloemsuiker.

  2. Verwarm de melk en doe er de rijst + suiker bij. Laat ze ongeveer 3 min. zachtjes koken en doe er boter en amandelschilfers bij. Laat vervolgens nog een 3-tal min. koken.

  3. Haal de rijst van het vuur en laat die bijna volledig afkoelen om te vermijden dat straks de chocolade volledig wegsmelt.

  4. Roer er de opgeklopte room en voorzichtig de chocoladestukjes door. Verdeel het mengsel in glaasjes en laat het verder afkoelen in de koelkast.

  5. Serveer de rijst koud en strooi er weinig kaneel over. Plaats er 2 amandelkoekjes in.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.