Aardbeien met limoenmascarpone en kletskoppen

Kookmethode ,
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 1 Limoen
  • 200 g Mascarpone
  • 1 el Honing
  • 500 g Aardbei
  • 1 scheutje Rum
  • 2 el Suiker (Fijne...)
  • Munt (...blaadjes)
  • De Kletskoppen
  • 50 g Suiker (Donkere...)
  • 20 g Bloem
  • 15 g Amandel (...schilfers)
  • 15 g Boter
  • 15 g Water
Bereiding :
    De Aardbeien
  1. Snij zestes van de limoen in heel fijne julienne en kook ze 2x kort in water

  2. Pers de limoen en meng naar eigen smaak de mascarpone met het sap van de limoen. Voeg de zestes en eventueel wat honing toe.

  3. Was de aardbeien voorzichtig, verwijder de kroontjes en snij de grote exemplaren in 2. Overgiet met een scheutje rum en bestrooi met fijne suiker. Meng met fijngesneden muntblaadjes.

  4. Verdeel de aardbeien over 4 borden en schep er een lepel limoenmascarpone over. Serveer het gerecht zéér koel

  5. De Kletskoppen
  6. Meng de ingrediënten en voeg er water als laatste bij. Kneed alles goed.

  7. Laat 2 uren rusten en draai er 4 tot 6 bolletjes van.

  8. Bak ze 15 min. op boterpapier in een voorverwarmde oven van 180°C.  Leg ze niet te dicht bij elkaar