Aardbei- en sinaasappelgelei

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 2 Sinaasappel
  • 250 g Aardbei
  • 1 el Pistache (...nootjes)
  • 7 Gelatine
  • 3 dl Wijn (Zoete witte...)
  • Peper (Zwarte...)
  • 2 el Suiker
  • 6 Basilicum
  • 2 dl Porto (Rode...)
Bereiding :
  1. Pel de sinaasappelen ‘à vif (enkel het vlees, geen velletjes) en bewaar het sap. Was de aardbeien en snijd ze in stukjes.

  2. Meng de aardbeien voorzichtig met de sinaasappel en de helft van de nootjes.

  3. Week de gelatine enkele minuten in koud water. Warm de wijn op met het sinaasappelsap, zwarte peper en suiker. Voeg er de geweekte gelatineblaadjes aan toe.

  4. Laat het mengsel afkoelen en doe er basilicum bij. Giet het op het fruit en laat die opstijven in de koelkast. Laat de porto inkoken tot siroop en koel die af.

  5. Snijd de terrine in porties met een scherp mes en serveer met porto.