Aardappelgratin met Pastinaak en Venkel

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 400 g Aardappel
  • 250 g Pastinaak
  • 250 g Venkel
  • 1 teentje Look (Geperste...)
  • 150 mll Melk
  • 1 Ei
  • 150 milliliters Room (Ongezoete...)
  • Nootmuskaat
  • Peper
  • Zout
  • 100 g Kaas (Mix Jong belegen en pecorino)
Bereiding :
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Snijd de aardappelen, samen met de pastinaak en de venkel, in heel dunne plakken.  Houd de groene venkelblaadjes apart.  Leg de groenten vervolgens door mekaar in een grote ovenschaal.

  3. Doe de melk en de slagroom in een hoge beker en voeg het ei, een goede snuif nootmuskaat en peper en zout toe. Mix alles en giet het mengsel over de groenten.

  4. Rasp de kaas over de groenten en plaats de schaal ca. 40 minuten in de oven tot de groenten gaar zijn en er zich een mooie korst gevormd heeft.

  5. Haal uit de oven en strooi de gehakte venkelpluimpjes over het gerecht.  Dien warm op met kalfs- of varkensvlees.