Aalbessengelei

Ga naar recept Druk dit recept af
0 Toevoegen aan favorieten
0 Toevoegen aan favorieten

Aalbessengelei

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. De Bessen wassen.

  2. 1 cm water in een ruime kookpan doen en de bessen met de steeltjes toevoegen.

  3. Aan de kook brengen en 10 min. laten koken (borrelen)

  4. De bessen door een neteldoek gieten en gedurende minstens 6 uur laten uitlekken. (Ter vervanging van een neteldoek kan je ook een oude keukenhanddoek gebruiken.

  5. 1,4 liter sap afmeten en met 1 pakje geleermiddel (Pec) aan de kook brengen.

  6. Wanneer het sap goed kookt de suiker langzaam en al roerend toevoegen.

  7. Blijven roeren tot de gelei kookt en dan nog 1 minuut laten koken

  8.  De gelei onmiddellijk in omgespoelde en uitgelekte bokalen gieten. Vul ze tot de rand en sluit met een schroefdeksel of cellofaanpapier.

  9. Kleef een etiket op de bokalen en laat opstijven.

  10. Ingeval je geleersuiker gebruikt : 900 ml. vruchtensap mengen met 500 g geleersuiker.  Goed mengen en aan de kook brengen en dan minstens 3 à 4 minuten al roerend  laten doorkoken.  Daarna in potten overgieten zoals hierboven.

Recept komt van :

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *