Aalbessengelei

Ingrediënten :
Bereiding :
-
De Bessen wassen.
-
1 cm water in een ruime kookpan doen en de bessen met de steeltjes toevoegen.
-
Aan de kook brengen en 10 min. laten koken (borrelen)
-
De bessen door een neteldoek gieten en gedurende minstens 6 uur laten uitlekken. (Ter vervanging van een neteldoek kan je ook een oude keukenhanddoek gebruiken.
-
1,4 liter sap afmeten en met 1 pakje geleermiddel (Pec) aan de kook brengen.
-
Wanneer het sap goed kookt de suiker langzaam en al roerend toevoegen.
-
Blijven roeren tot de gelei kookt en dan nog 1 minuut laten koken
-
De gelei onmiddellijk in omgespoelde en uitgelekte bokalen gieten. Vul ze tot de rand en sluit met een schroefdeksel of cellofaanpapier.
-
Kleef een etiket op de bokalen en laat opstijven.
-
Ingeval je geleersuiker gebruikt : 900 ml. vruchtensap mengen met 500 g geleersuiker. Goed mengen en aan de kook brengen en dan minstens 3 à 4 minuten al roerend laten doorkoken. Daarna in potten overgieten zoals hierboven.