Dit gerecht werd gemaakt toen er in de dorpen nog jaarlijks een varken werd geslacht en pensenkermissen werden gehouden. Een plat special met een toef nostalgie.
Kip in currysaus met rijst
Het is niet meer van deze tijd om kip curry zonder groenten te serveren. Daarom maken we een ander recept met boksoi, het kleine broertje van de paksoi. Een klassieker met een stukje groen erbij.
Vogelnestjes met aardappelpuree
Het klassieke Vlaamse vogelnestje is een flinke gehaktbal met daarin een hardgekookt eitje. Vaak wordt zo'n vogelnestje in de friteuse gegooid, maar Jeroen bakt het liever in de pan. Nog een snelle kruidige tomatensaus erbij, en dan rest je enkel nog de keuze tussen smeuïge aardappelpuree of verse frietjes.
Scampi diabolique met tagliatelle en prei
Pappardelle en tagliatelle zijn twee soorten Italiaanse lintpasta. Jeroen serveert de pasta op originele wijze met prei, en die snijdt hij in even brede linten om ze daarna onder elkaar te mengen. Deze 'preipasta' serveert hij met pittige diaboliquesaus, op basis van tomaten en whiskey, en gebakken scampi's. Soms hoef je het niet ver te zoeken om een topresultaat op tafel te zetten.