Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Groenten Groenten Vlees Vlees

Een ossenhaas wordt gezien als het meest malse en zachte stuk vlees van een rund. De ossenhaas loopt langs de rug, de lende of de entrecote van het rund. Het rust op de lendenwervels en als de ossenhaas samen met de lende aan deze wervel vast blijft, spreekt men van een T-Bone. Dit omdat deze wervel de vorm van een "T" heeft. 

Door het  magere karakter van het vlees, heeft het vaak ook een minder uitgesproken smaak. Daarom vinden wij het beter om het te combineren met lekkere kruiden en een passend sausje. 

Het is ook een erg traditioneel stuk vlees. Vandaar dat wij het deze keer ook combineren met een traditionele saus. Bearnaisesaus noemen ze ook wel de koning onder de sauzen. Het is een romige saus dat bijzonder goed past bij een heerlijk stuk vlees als ossenhaas.

Designed using Creattica. Powered by WordPress.