De heek is een witte vis die opvalt door zijn zachte en delicate smaak. Uit voedingsoogpunt is het een vis die ons talloze proteïnen van grote biologische waarde zal opleveren, evenals B-vitamines en mineralen zoals natrium of kalium. Het bevat ook fosfor, calcium en jodium.
Het vetgehalte is vrij laag, dus de calorische waarde van dit recept zal worden bepaald door de olie die in de saus wordt gebruikt.
Scampi diabolique met tagliatelle en prei
Pappardelle en tagliatelle zijn twee soorten Italiaanse lintpasta. Jeroen serveert de pasta op originele wijze met prei, en die snijdt hij in even brede linten om ze daarna onder elkaar te mengen. Deze 'preipasta' serveert hij met pittige diaboliquesaus, op basis van tomaten en whiskey, en gebakken scampi's. Soms hoef je het niet ver te zoeken om een topresultaat op tafel te zetten.
Paella
Paella is een oorspronkelijk Valenciaans en typisch Spaans gerecht, dat oorspronkelijk uit de lagune van Albufera afkomstig is. Het bevat, afhankelijk van de regio, als hoofdingrediënten: rijst, zeevruchten als vis en schaaldieren, stukjes kip, konijn, tomatenbasis (tomate frito), garrofónes (speciaal soort witte bonen uit Valencia), snijbonen en saffraan. Belangrijk onderdeel van de bereiding is dat de rijst gekookt wordt in de bouillon van de vis- en schaaldieren of kip en konijn, het liefst buiten op een houtskool verhitte paella-pan (paellera).